Erzurum Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ne bağlı Uzundere Gençlik Merkezi, Kaymakam Bekir Özen’in de destekleriyle anlamlı bir projeye imza attı. Sokak hayvanlarına modern ve göz kamaştıran barınak hazırlayan İlçe Müdürü Erdal  Vahit  Albayrak ve gençlik liderleri sokak hayvanlarının içini ısıtacak yuvaları belirli noktalara monte etti.

(Erzurum/GSİM) 

 Erzurum’un Uzundere ilçesinde örnek proje görenlerden alkış alıyor. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ne bağlı Uzundere Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü, Kaymakam Bekir Özen’in de destekleriyle sokak hayvanlarının içini ısıtacak modern ve göz kamaştıran yuvalar yaptı. Artık yoğun ve uzun kış günlerinde Uzundere ilçesinde sokakta ve doğada yaşayan hayvanlar üşümeyecek. Uzundere Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Erdal Vahit Albayrak ile gençlik liderleri ile gönüllü çocukların yardımlarıyla yapılan birbirinden şirin ve güzel barınaklar ilçe merkezinde belirli noktalara monte edildi.

Barınaklar göz kamaştırıyor

Bizzat Uzundere Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Erdal Vahit Albayrak ile gençlik liderleri ve gönüllü gençler tarafından uzun bir uğraş sonucu hazırlanan hayvan barınakları göz kamaştırıyor. Birbirinden güzel görünümle barınaklar sayesinde artık sokak kedileri, köpekleri ve kuşlar sıcak yuvalarda barınarak soğuktan korunacak. Uzundere Kaymakamı Bekir Özen ile Erzurum Gençlik ve Spor İl Müdürü Fuat Taşkesenligil tarafından da desteklenen proje kapsamında sokak hayvanlarının aç kalmaması için yemleme ve gıda bırakma çalışmaları da aralıksız yapılıyor.

Doğa dostlarının yaptığı çalışma sayesinde adeta sokak hayvanlarının ve kuşların içi ısındı.

Etkinlikte emeği geçen, gençlik liderleri, gönüllü gençler ve çocuklara teşekkür eden Uzundere Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Erdal Vahit Albayrak, Kaymakam Bekir Özen ile Gençlik ve Spor İl Müdürü Fuat Taşkesenligil’in destekleriyle anlamlı bir projeyi hayatiyete geçirmenin gururunu yaşadıklarını söyledi.

Albayrak, "Uzundere ilçemizde kış mevsimi Erzurum kent merkezi kadar yoğun geçmese de yine de adı üstünde kış mevsimi, sonuçta kar yağdığında ilçemizde kardan ve soğuktan etkileniyor. Kış günü havalar çok soğuk ancak yürekler üşümesin, yüreklerde merhamet eksik olmasın diye böyle bir çalışma yaptık ve başarılı olmanın gururunu yaşıyoruz” dedi.

Etkinliğe Kaymakam Özen de katıldı

Uzundere Kaymakamı Bekir Özen, Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü tarafından hazırlanan barınak ve sıcak yuvaları gezerek incelemelerde bulundu. Uzundere Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Erdal Vahit Albayrak ile gençlik liderlerini tebrik eden Özen, Albayrak ve gençlik liderleri ile birlikte barınaklara yiyecek ve yem bıraktı.