Yaza hareketli giriyoruz!
Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın her yıl 29 Haziran’da başlattığı Yaz Spor Okulları ve Engelsiz Spor Merkezleri açılış töreni Yakutiye Spor Salonu’nda yapıldı. Açılışta sporcular nefes kesen gösterilere imza attı.

ERZURUM/GSİM

GSB Ücretsiz Yaz Spor Okulları ve GSB Engelsiz Spor Okulları dün yapılan açılış töreniyle resmen başladı.

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ücretsiz yaz spor okulları kapsamında bu yaz tesislerde yaklaşık 30 bin gence spor yaptırmayı hedefliyor.

‘Yaza Hareketli Giriyoruz’ sloganıyla saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlatılan GSB Ücretsiz Yaz Spor Okulları açılış töreni dün Yakutiye Spor Salonu’nda Yakutiye Kaymakam Vekili Mustafa Bayram, Gençlik ve Spor İl Müdürü Birdal Öztürk, hizmet, ilçe ve şube müdürleri ile diğer davetlilerin katılımıyla gerçekleşti.

42 branşta ücretsiz spor kursu

Erzurum Gençlik ve Spor İl Müdürü Birdal Öztürk, Yakutiye Spor Salonu'nda düzenlenen ‘Yaza Hareketli Giriyoruz’ sloganıyla gerçekleşen GSB Yaz Spor Okulları açılış töreninde yaptığı konuşmada, Gençlik ve Spor Bakanlığının kente yaptığı yatırımlar sayesinde güçlü bir yapıya sahip olduklarını söyledi.

Etkinlik kapsamında 42 branştaki 150 antrenör yönetimindeki spor okullarında çocukları sporla buluşturacaklarını belirten Öztürk, "Kamu kurum ve kuruluşlarının destekleriyle yapacağımız yaz okullarındaki hedefimiz yaklaşık 30 bin gencimizi spor tesisleriyle buluşturmak. Bu sayede spor branşlarıyla tanışıp, hem ulusal hem uluslararası alanda hem de hareketsiz yaşamı hareketli yaşama geçirmek için bir çalışma içerisinde olacağız. Çocuklarımız, sporla ve sağlıklı bir şekilde boş zamanlarını yaz okullarımızda uzman antrenörler eşliğinde çalışacak" dedi.

Spor gösterileri nefes kesti

GSB Ücretsiz Yaz Spor Okulları ve GSB Engelsiz Spor Okulları açılış töreninde karate, taekwondo, basketbol, cimnastik, güreş, boks ve dağcılık branşlarında sporcular antrenörler eşliğinde görsel şov yaptı.

Spor gösterileri nefes keserken, sporcular tribünlerden bol bol alkış aldı. Halk oyunları ekibinin gösteri yaptığı açılış törenlerinde 2022 yılında sporcuların uluslararası yarışlar ile ANALİG’de elde ettikleri başarılar nedeniyle sporculara ve antrenörlere teşekkür belgesi verildi. Törene katılan protokol basket ve penaltı atışı yaptı.