Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi'nde, ulusal ve uluslararası müsabakalarda başarı elde eden yaklaşık 400 sporcu ve antrenör için ödül töreni gerçekleştirildi.

 Açılış töreninin ardından PKK terör örgütüne yönelik sürdürülen Pençe-Kilit Harekâtında şehit olan "Mehmetçikler" için türkü eşliğinde sinevizyon gösterisi yapıldı. Vatandaşlar ve sporcular, ellerindeki Türk bayraklarıyla Mehmetçiğe destek verdi.

Vali yardımcımız İlyas Öztürk, sporun gençler arasında birçok problemin aşılmasını sağlayacak bir anahtar olduğunu ifade ederek, "Spor faaliyetlerin eksiksiz yürütülmesi için hem merkezi hem de yerel yönetimlere önemli sorumluluklar düşmektedir. Gençlik ve Spor Bakanlığımız, altyapıyı hazırlayarak bütün illerimize eşit şartlarda sunmakta, il müdürlüklerimiz de personelleri ve antrenörleriyle bu hizmete katkı sağlamaktadır." diye konuştu.

 Gençlik ve Spor İl Müdür Vekilimiz Ahmet Çelebi de müdürlüğe ait tesislerde 220 antrenör ile 44 spor branşında 17 bin lisanslı sporcuyla çalışmalarının devam ettiğini dile getirerek, "Ulusal ve uluslararası müsabakalarda başarı ve imkânların artmasıyla ailelerimiz, çocuklarını spora yönlendirmekte daha fazla çaba harcamaktadır. Bakanlığımız, spor projeleri doğrultusunda başarı elde eden sporcularımızı, sporcu eğitim merkezlerine ve Türkiye Olimpik Hazırlık Merkezleri'ne yerleştiriyor. Son derece modern olan bu kamplarımızda fizyoterapist, diyetisyen ve psikologlarca, sporcuların mental ve fiziksel olarak müsabakalara hazır olmalarına özen gösteriliyor. Yapılan protokollerle, sporcuların bütün ihtiyaçları karşılanıyor. Evlatlarımız artık eğitimle hayalleri arasında bir tercih yapmak zorunda kalmıyor." dedi.

 Konuşmaların ardından ulusal ve uluslararası başarı elde ederek 2023 yılında Erzurum'a ve ülkemize kupa-madalya kazandıran sporcu ve antrenörlere ödülleri verildi.

 Törene; Vali Yardımcısı İlyas Öztürk, Erzurum Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Zafer Aynalı, Gençlik ve Spor İl Müdür Vekili Ahmet Çelebi, MHP Erzurum İl Başkanı Adem Yurdagül, kurum müdürleri, sporcular, antrenörler ile vatandaşlar katıldı.