SPOR KULÜPLERİMİZİN DİKKATİNE!

23.09.2024

  26/04/2022 tarihli ve 31821 sayılı Resmi Gazete de yayımlanarak yürürlüğe giren 7405 sayılı Spor Kulüpleri Ve Spor Federasyonları Kanunu ile spor kulüpleri, spor anonim şirketleri ve spor kulüpleri kuruluşu, organları, üst kuruluş oluşturmaları, gelir ve giderleri bütçe ve harcama esasları, görev yetki ve sorumlulukları, denetimleri, bunlara yapılacak her türlü yardımın şekil ve şartları ile bunlara ilişkin diğer hususlara dair usul ve esaslar düzenlenmiş ve bu kapsamda spor kulüpleri dernek statüsünden çıkarılarak spor kulübü olarak yeniden yapılandırılmıştır.

        Söz konusu hüküm kapsamında spor kulüplerin İçişleri Bakanlığı nezdindeki dosya ve kayıtları Bakanlığımıza devredilmiş ve devri yapılan spor kulüplerinin dernek statüleri sona ermiştir.

 Spor kulüpleri ve üst kuruluşlar 26.04.20204 tarihine kadar tüzükleri ve idari mali yapılarını bu Kanun hükümlerine uygun hale getirmekle yükümlüdür. Belirtilen süre içerisinde tüzükleri ile idari ve mali yapılarını Kanuna uygun hale getirmeyen Spor Kulüpleri ve üst kuruluşların Bakanlık nezdindeki tescilleri iptal edilir.

      Kulüplerimizin mağduriyet yaşamaması adına tüzüklerini, idari ve mali yapılarını 7405 sayılı kanun hükümlerine göre 26.10.2024 tarihine kadar tamamlamış olmaları gerekmektedir.

    Aksi halde Kulüp tescilleri Bakanlığımız tarafından iptal edilecektir.