Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafında her yıl geleneksel olarak kutlanan Amatör Spor Haftası bu sene de coşkuyla kutlandı. Amatör Spor Haftasının Kutlama adresi bu kez 3 Temmuz Stadyumu oldu. Tarihi statta Erzurum Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile ASKF tarafından organize edilen Amatör Spor Haftası coşkuyla kutlandı. Büyükşehir Belediyesi, Spor Kulüplerine malzeme desteğinde bulundu. Erzurum GSİM Palandöken Gençlik Merkezi tarafından 3 Temmuz Stadı’na yapılan ‘Efsanelere Vefa Duvarı’ da törenle açıldı.

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NDEN SPOR KULÜPLERİNE DESTEK

Geçtiğimiz yıllarda Kent Meydanlarında kutlanan Amatör Spor Haftası Kutlamalarının bu kez adresi 3 Temmuz Stadyumu oldu. Amatör futbolunun kalbinin attığı statta gerçekleştirilen kutlamalara Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Zafer Aynalı, Gençlik ve Spor İl Müdürü Levent Çakmur, Erzurum Amatör Spor Kulüpleri Başkanı Selahattin Çodur, Erzurumspor FK Başkanı Ahmet Dal, Tortumspor Başkanı Cüneyt Kishalı, Yakutiye Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Suat Yılmaz, GSİM Spor Faaliyetleri Şube Müdürü Vahit Albayrak, Gençlik Hizmetleri Şube Müdürü Güngör Şenses, Palandöken Gençlik Merkezi Müdürü Memet Gözütok,  TFF Bölge Müdürü Mehmet Akif Fencioğlu, TFF Bölge Teknik Sorumlusu Yunus Emre Öztürk, Futbol İl Temsilcisi Ferit Karakoca, İl Hakem Kurulu Başkanı Cihat Çelikdağ, TÜMSAD Başkanı Muharrem Baydan, Amatör Spor Kulüplerinin başkanları ve Kulüp Temsilcileriyle,  sporcular ile  vatandaşlar katıldı. Kutlamalarda Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen tarafından 27 Amatör Spor Kulübüne spor malzemesi desteği sağlandı. Spor malzemeleri protokol tarafından amatör spor kulüplerine takdim edildi.

ÇAKMUR’DAN SEKMEN’E TEŞEKKÜR

Erzurum Gençlik ve Spor İl Müdürü Levent Çakmur, Amatör Spor Haftasını coşku ile kutlamanın mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, “Amatör spor haftası nedeniyle çeşitli aktiviteler ve spor karşılaşmaları düzenledik. Sporun ve sporcunun dostu olan Büyükşehir Belediye Başkanımız Mehmet Sekmen’e teşekkür ediyoruz” dedi.

Erzurum ASKF Başkanı Selahattin Codur da, Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Hizmetleri Genel Müdürlüğü ile her yıl ortaklaşa amatör spor haftası kutlamalarını gerçekleştirdiklerini belirterek, bu yıl da çok güzel kutlamaya imza attıklarını söyledi.

SPORDA BRANŞ AYRIMI YAPMADAN SPORA DESTEK VERİYORUZ

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ülkemizi adeta spor tesisine boğduğunu ve ülkemize çok büyük spor yatırımlarını kazandırdığını belirterek, yerelde ise kendilerinin Erzurum’un sporuna ve yüksek irtifa kamp merkezine büyük yatırımlar yaptıklarını söyledi. Spora, özellikle de futbola büyük katkılar sunacak, yarının A takımında top koşturacak gençlerimizi yetiştirmenin ve onlara destek vermenin gurur ve heyecanını yaşadıklarını vurgulayan Sekmen, “Her meslekte olduğu gibi sporda da altyapı çok önemli. Nasıl ki bir mesleğe başlarken önce çırak, sonra kalfa, ardından usta olunuyorsa, sporda da altyapı çok önemlidir. Bu şehirde, spora ve futbola ilgi duyan gençlerimizi eğitmek, yeteneklerini tespit etmek istiyoruz. Başarılı olan gençlerimizi daha üst takımlara hazırlıklı hale getirelim. Ancak bu süreç genelde amatör ligler ve kulüplerin fedakârlıklarıyla yürür. Bugün burada 27 takıma Erzurum Büyükşehir Belediyesi olarak, Erzurumspor olarak malzeme desteği veriyoruz. Eşofman ve forma desteğimizin hayırlı olmasını temenni ediyorum. Ayrıca burada bir vefa duvarı yapıldı. Sporumuza katkı sağlayan, gönül vermiş büyüklerimizin isimleri bu duvarda yer aldı. Önemli olan bu hizmet eden insanları unutmamak ve hatırlamaktır ”diye konuştu.

SPOR GÖSTERİLERİ NEFES KESTİ

Amatör Spor Haftası Kutlamaları kapsamında yıldız karatecilerin kata gösterisi nefes kesti. Bedensel engelli sporculardan Halil İbrahim Kara’nın futbol topu ile gösterisi ile ayakta alkışlandı. Spor gösterilerinin ardından amatör spor kulüplerine malzemeleri dağıtılırken, Vefa Duvarı da törenle açıldı.

EFSANELER ADINA YAPILAN VEFA DUVARI AÇILDI

Erzurum ve Türk sporuna hizmet veren ve ebediyete intikal eden futbol efsanelerinin adına Erzurum Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Palandöken Gençlik Merkezi tarafından yapılan ‘Vefa Duvarı’ törenle açıldı. Erzurumspor Kurucusu ve Kulüp Müdürü Tuncer Çakmur, Palandökenspor’un efsane başkanlarından Ömer Yüncü, Dağcılık Spor Efsanesi Necati Kishalı, 12 Martspor efsanesi Osman Eygü,  Büyükşehir Belediyespor efsanesi Selçuk Çakmak, deprem şehidi Burhanettin Sever, görev şehidi öğretmen Mümtaz Gacır, eski futbolcu ve teknik adamlar Hadi Vuraler, Rahmi Dadalı, Nihat Gezder, Burhanettin Andiç ve Hüseyin Bezdim gibi isimlerin adları ve fotoğrafları Palandöken Gençlik Merkezi Eğitmenleri Nur Arfat, Emrah Özer ve Ümit Koç tarafından resmedildi. Vefa Duvarı törene katılan protokol ve davetliler tarafından beğenildi. Palandöken Gençlik Merkezi Müdürü Memet Gözütok ile Vefa Duvarı ekibi ödüllendirildi. Palandöken Gençlik Merkezi Eğitmenleri Nur Arfat, “Bu projemizle gerek sporcu gerekse idareci olarak Erzurumspor camiasına hizmetler vermiş ve hayatını kaybetmiş futbolcularımız anısına her birinin portrelerini fil şeridinin içine resmettik. Bu sayede Erzurum’un efsanelerine duyduğu vefayı göstermişi olduk. Emeği geçen müdürlerimize teşekkür ederiz” dedi.