Türkiye Halk Oyunları Federasyonu faaliyet programında yer alan ve Erzurum  Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nün (GSİM) ev sahipliğinde yapılan Kulüpler arası Halk Oyunları Bölge Şampiyonasında Erzurum’dan dört kulübün yanı sıra Muş ve Kars’tan katılan ekipler birincilik için mücadele etti.

Erzurum Spor Salonu’nda altı kulübün katılımı ile yapılan yarışmada Dadaşlar iki birincilik kazanırken, miniklerle şampiyonluk kupası Muş ve Kars’a gitti.

Gökhan Kılınboz yönetimindeki Erzurum Kültür Turizm Derneği (EKTUD) Spor Kulübü Büyükler Düzenlemesiz dalda şampiyon olarak Türkiye Şampiyonasına katılma hakkı kazandı. Gençlerde ise Erzurum Sanat Merkezi Bölge Şampiyonu oldu.

Miniklerde Muş 1071 Hal Oyunları Spor Kulübü birincilik kupasını kazandı. Minikler düzenlemeli dalda ise Erzurum EKTUD şampiyonluk kupasını havaya kaldırdı.

Şampiyonada minikler düzenlemesiz dalda yarışan Palandöken Belediyespor ise ikincilik kupası aldı.

Dereceye giren takımlara kupaları takdim eldi. Erzurum Büyükşehir Belediyesi Kültür Daire Başkanı Mustafa Keleş,  Erzurum Gazeteciler Cemiyeti (EGC) Başkanı Mehmet Musa Çakır ile AK Parti Aziziye Belediye Meclis Üyesi Zafer Ala da kupa veren davetliler arasında yer aldı.

Yarışmanın sonunda bir gelenek daha devam etti. Eski barcılar, Erzurum Spor Salonu’nda bar tuttu.