Erzurum Kongresi’nin 105. yıl dönümü kentte düzenlenen coşkulu törenlerle kutlandı.

Törenler ilk olarak Havuzbaşı’nda başladı. Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi, 9. Kolordu Komutanı Tümgeneral Tevfik Algan, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Kütahya Milletvekili ve TBMM Başkanlık Divan Üyesi Av. Adil Biçer,  

Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı, Erzurum Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bülent Çakmak, Siyasi Partilerin İl Başkanları, Erzurum Gençlik ve Spor İl Müdürü Levent Çakmur, Kamu Kurum ve Kurumların müdürleri, STK temsilcileri, sporcular ve gençler katıldı. Törende ilk olarak Atatürk Anıtı’na çelenk konuldu. Saygı duruşu ve akabinde okunan İstiklal Marşı okundu.

KORTEJ YÜRÜYÜŞÜ İLE KONGRE BİNASINA

Havuzbaşı’ndaki törenin ardından Protokolün katılımı ile kortej yürüyüşü yapıldı. Cumhuriyet Caddesinde Kongre Binasına yürüyen katılımcılara esnaf ve vatandaşlar da alkışlarla destek verdi. Erzurum GSİM’nin organizesinde onlarca sporcu ve gençlik merkezleri üyesi gençler Türk bayrağı ve Atatürk posterini taşıdı. Atlı Ciritçiler de korteje eşlik etti.

TARİHİ YENİDEN CANLANDIRDILAR

Devlet Tiyatrosu oyuncuları ve Erzurum’un yerel tiyatrocuları, tarihi kongre binasında yapılan kutlamalarda tarihi kongresinin canlandırmasını yaptı. Türk bayrağı Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi’ye takdim edildi. Vali Çiftçi bayrağı öperek teslim aldı.

Halk oyunları ekipleri ve Büyükşehir Belediyesi Mehteran Takımının gösterisinin gösteri yaptı. Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Kütahya Milletvekili ve TBMM Başkanlık Divan Üyesi Av. Adil Biçer,  günün anısına binaen birer konuşma yaptılar.

Kutlamalar, Kongre binasında gerçekleştirilen canlandırma, 23 Temmuz Erzurum Kongresinde alınan kararların okunması ve öğrencilerin şiir okuması ile sona erdi.