Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın Avrupa Hareketlilik Haftası Kutlamaları kapsamında 81 ilde başlattığı Avrupa Spor Haftası Erzurum’da da coşkuyla kutlandı.

Büyükşehir Belediyesi Havuzbaşı Kent Meydanı’nda düzenlenen açılış törenine Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Zafer Aynalı, Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Hüseyin Koçan, Gençlik ve Spor İl Müdürü Birdal Öztürk, Hizmet, ilçe ve şube müdürleri ile antrenörler ve sporcular katıldı.

Açılış töreninin ardından spor gösterileri yapıldı ve Yakutiye Gençlik Merkezi Müzik Kulübü verdiği konserle gençleri coşturdu.

‘Yürü, koş, hareket et’ sloganıyla gerçekleştirilen Avrupa Hareketlilik Haftasına vatandaşlar da yoğun katılım sağlayarak dart, voleybol, halat çekme ve floor curling oynadı.

Erzurum Gençlik ve Spor İl Müdürü Birdal Öztürk, Avrupa Spor Haftası kapsamında yoğun geçen bir açılış töreni düzenlediklerini belirterek Cumartesi ve Pazar günü spor etkinleri düzenlediklerini belirtti. Öztürk, Avrupa Hareketlilik Haftası kapsamında da hafta içi de etkinlikler yapacaklarını ifade ederek tüm gençleri ve halkı spor yapamaya ve hareketli olmaya davet etti.