GSB Ücretsiz Yaz Spor Okulları ve GSB Engelsiz Spor Okulları yapılan açılış töreniyle resmen başladı.

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ücretsiz yaz spor okulları kapsamında bu yaz tesislerde binlerce gence spor yaptırmayı hedefliyor.

‘Yaza Hareketli Giriyoruz’ sloganıyla saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlatılan GSB Ücretsiz Yaz Spor Okulları açılış töreni Gençlik ve Spor İl Müdürü Levent Çakmur, ilçe ve şube müdürleri ile diğer davetlilerin katılımıyla gerçekleşti. Sporcular gösterileriyle nefes kesti.

27 branşta ücretsiz spor kursu

Gençlik ve Spor İl Müdürü Levent Çakmur,  Erzurum Spor Salonu'nda düzenlenen ‘Yaza Hareketli Giriyoruz’ sloganıyla gerçekleşen GSB Yaz Spor Okulları açılış töreninde yaptığı konuşmada, Gençlik ve Spor Bakanlığının kente yaptığı yatırımlar sayesinde güçlü bir yapıya sahip olduklarını söyledi.

Etkinlik kapsamında 27 branştaki 150 antrenör yönetimindeki spor okullarında çocukları sporla buluşturacaklarını belirten Çakmur, "Kamu kurum ve kuruluşlarının destekleriyle yapacağımız yaz okullarındaki hedefimiz binlerce gencimizi spor tesisleriyle buluşturmak. Bu sayede spor branşlarıyla tanışıp, hem ulusal hem uluslararası alanda hem de hareketsiz yaşamı hareketli yaşama geçirmek için bir çalışma içerisinde olacağız. Çocuklarımız, sporla ve sağlıklı bir şekilde boş zamanlarını yaz okullarımızda uzman antrenörler eşliğinde çalışacak" dedi.

Açılış törenlerinde ayrıca folklor gösterisi, müzik dinletisi yapıldı.