Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü personeline 6331 Sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu Kapsamında Yangın ve Kurtarma Tatbikatı verildi. Yangın anında kapı ve pencelerin mutlaka örtülmesi gerektiğini belirten Hasan Koçak, adres verilirken de nokta adres verilmesi gerektiğini söyledi.

GHSİM/ERZURUM

Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nde  düzenlenen yangının çıkış nedenleri ve yangından korunma ile yangın söndürme tatbikatı nefes kesti.

6331 Sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu Kapsamında  Erzurum Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı tarafından verilen Yangın ve Kurtarma Tatbikatında Hasan Çakmak, önemli açıklamalarda bulundu.Yangının çıktığı anda kapı ve pencerelerin mutlaka kapalı olması gerektiğini belirten Çakmak, “Yangın esnasında kapı ve pencere camlarının açık olması durumda, yangın iki katına çıkıyor” dedi.

Adres verme konusunda yeterli değiliz

Erzurum Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığından Hasan Koçak, yangınlara beş dakika gibi kısa bir süre içinde müdahale edildiğini belirterek, yangın yerine ulaşım konusunda doğu adres bildirilmesinin şart olduğunu söyledi.

Çakmak, “Yangın yeri adresi bildirme konusunda yeterli değiliz. Vatandaşlarımızdan isteğimiz yangın adresi verirken, nokta adres vermeli ki, ekiplerimiz tam zamanında yangın yerine ulaşsın. Bu konuda vatandaşlarımızdan daha hassas olmalarını istiyoruz” diye konuştu.

Soğuk sıcak demeden menfezler açık tutulmalı

Erzurum gibi soğuk iklimin hüküm sürdüğü bir yerde bir çok vatandaşın kış aylarında doğalgazdan korunmak için binalara koyulan menfezlerin kapatıldığına işaret eden Çakmak, “Doğalgaz zehirlenmelerine karşı konulan menfezlerin yaz kış, soğuk sıcak demeden açık tutulması gerekir. Kendi sağlımız ve can güvenliğimiz için doğalgaz zehirlenmelerine karşı koyulan menfezleri mutlak süratte açık tutmalıyız” şeklinde konuştu.

İnsanoğlu iyi bir katı yakıt

Katı, sıvı, gaz ve yağ yangınlarının çıkış nedenleri ve özellikleri hakkında bilgi veren Hasan Çakmak, “İnsanoğlu iyi bir katı yakıt. Allah yaktırmasın” dedi. Yağ yangınları esnasında insanların yağa su atmamaları tavsiyesinde bulunan Çakmak, yağ yangınlarına atılan suyun, yangını tam bir felaket konumuna getirdiğini söyledi.

Çakmak, evlerde mutlaka yangın tüpü bulundurulmasını da tavsiye etti. Çakmak, yangınlarda ölüm olaylarının yüzde 28, yaralanma olaylarının ise yüzde 55 oranında olduğunu da sözlerine ekledi.