Türkiye Dağcılık Federasyonu tarafından düzenlenen Yıldızlar ve Gençler Dağ Kayağı Temel Eğitim Kampı nefes kesti. Dağcılık İl Temsilcisi Erdal Emeç, milli takımın alt yapısına 6 sporcu gönderdiklerini söyledi.

GHSİM/ERZURUM

Yıldız ve genç dağcılar, Erzurum’da temel eğitim kampına tabi tutuldu. Türkiye Dağcılık Federasyonun 2018 faaliyet programında yer alan Yıldızlar ve Gençler Dağ Kayağı Temel Eğitim Kampı 10-14 Şubat 2018 tarihleri arasında Palandöken de yapıldı.

Faaliyete Türkiye’nin farklı illerinden 27 sporcu katıldı. Erzurum Spor Lisesinden 5, DADAK Doğa Sporlarından 8, Erzurum Gençlik spor kulübünden 5 olmak üzere Erzurum’dan toplam 18 sporcu ile eğitim faaliyetine katıldı.

Altı dağcı milli takıma

Yıldırım Beyazıt Öztürk ve Mustafa Tekin’in antrenör olarak görev yaptığı kampın teknik sorumluluğunu Erzurum Dağcılık il Temsilcisi Erdal Emeç yürüttü.

Geçtiğimiz ay Kayseri’de yapılan Türkiye Şampiyonasında çok iyi sonuçlarla dönen sporcularımızdan 6 tanesinin milli takım alt yapısına seçildiğini belirten Dağcılık İl Temsilcisi Erdal Emeç, “İki yıldır yaptığımız çalışmaların verdiğimiz emeklerin karşılığını alıyoruz. Yakın zamanda olimpik bir branş olan Dağ Kayağının en güçlü alt yapısını oluşturan il Erzurum oldu” dedi.

Kamp verimli geçti

Erzurum Dağcılık İl Temsilcisi Erdal Emeç,  “Geçen hafta büyükler kategorisinde bir sporcumuz dünya Şampiyonası için Fransa’da yarıştı. Mart ayında Gençler kategorisinde iki sporcumuz İtalya’da milli forma ile yarışacaklar diye konuştu. Ayrıca dağ kayağı faaliyetlerinde fedakarlık yaparak kendilerine destek olan DADAK kulübü ve Gençlik spor kulübü başkanlarına çok teşekkür ederim. Erzurum’da çok verimli bir temel eğitim kampı geçirdik” şeklinde konuştu.