U18 Yaş Altı Buz Hokeyi Dünya Şampiyonası heyecanı başladı. Açılış töreninde birbirinden önemli demeçler verildi. Dünya Buz Hokeyi Yönetim Kurulu Üyesi Petr Briza, “Mevcut kış ve buz tesisleri ile Erzurum’un 2026 Kış Olimpiyatlarına aday olması son derece normal” dedi. Çekyalı yöneticinin Vali Seyfettin Azizoğlu’na Erzurum’un kışı hakkında sorduğu soruya, Evliya Çelebi ile ilgili verdiği cevap tebessümle karşılandı.

GHSİM/ERZURUM

Uluslararası Buz Hokeyi Federasyonu (IIHF) Erkekler 18 Yaş Altı Dünya Buz Hokeyi Şampiyonası 3. Klasman A Grubu mücadelesi Erzurum'un ev sahipliğinde başladı.

Türkiye Buz Hokeyi Federasyonu’nun ev sahipliğinde Yenişehir’deki 2 Binlik Buz Pateni Salonu’nda start olan şampiyonanın açılış töreni önceki akşam yapıldı.

Erzurum Büyükşehir Belediyesi ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nün destekleriyle yapılan şampiyonanın açılışı renkli geçti.

Olimpiyata başvurmak Erzurum’un hakkı

Uluslararası Buz Hokeyi Federasyonu (IIHF) Yönetim Kurulu Üyesi Petr Briza, açılış töreni öncesinde Pusula Gazetesi aracılığı ile önemli mesajlar verirken, Erzurum’un  2026 Kış Olimpiyatlarına aday olmasına oldukça sıcak bakarken, samimi açıklamalarda bulundu.

Çekyalı yönetici, Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu’nun 2011 UNIVERSIADE ile birlikte kış ve buz sporlarında önemli organizasyonlara ev sahipliği yaptıklarını belirmesi üzerine, “Mükemmel” diye cevap verdi.

Vali Seyfettin Azizoğlu’ndan Erzurum’un kışı ile ilgili sorular yöneltmesi üzerine Vali Azizoğlu, “Erzurum’da kışın bitmesini bekliyoruz. Eğer kış biterse bizde yazı göreceğiz” dedi.

Çekyalı yöneticiye Erzurum’un kışı ile ilgili Evliya Çelebi’nin görüşleri ile cevap veren Vali Azizoğlu, Evliya Çelebi’nin Erzurum’la ilgili önemli hatırasını anlatınca, Türk ve yabancı yetkililerin yüzünde tebessüm oluştu.

Uluslararası Buz Hokeyi Federasyonu (IIHF) Yönetim Kurulu Üyesi Petr Briza, Evli Çelebi’nin Erzurum’la ilgili hatırasının anlatılması üzerine adeta gülme krizine girdi.

Onlarca spor organizasyonu yapan bir kentiz

2 Binlik Buz Pateni Salonu'nda düzenlenen açılış  töreninde konuşan Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu, şampiyonana katılan takımlara başarı dileklerini ileterek, Erzurum’un tam bir organizasyon kenti olduğunu söyledi.

Erzurum'un Türkiye ve dünyanın en büyük spor kentlerinden biri olduğunu belirten Azizoğlu, "Spor tesislerinin modernliği, ulaşımın kolaylığı ile marka şehir olan Erzurum, yıllık ortalama 10'dan fazla uluslararası turnuvaya, 100'den fazla ise ulusal turnuvaya ev sahipliği yapmaktadır" diye konuştu.

Azizoğlu, 2026 Kış Olimpiyatları'nın Erzurum'da yapılması için bütün hazırlıkların başladığını ifade ederek, "Spor organizasyonlarında zirve bir şehir olduğumuzu yapılan uluslararası müsabakalarda gösterdik. İnşallah 2026 Kış Olimpiyatları'nı da Erzurum'da yaparak bu tecrübemizi taçlandıracağız" şeklinde konuştu.

Doğan: Tam bir spor kenti

Açılış töreninde konuşan Büyükşehir Belediye Başkan Vekili ve BB Erzurumspor Kulüp Başkanı Mevlüt Doğan ise Erzurum’un tam bir spor kenti olduğunu söyledi.

Yaz aylarında yüksek irtifa kamplarına ev sahipliği yapan kentin kışında kayak ve buz sporlarının organizasyonlarına ev sahipliği yapan bir şehir olduğunun altını çizdi.

Doğan, “Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın öncülüğünde bu şehre Türkiye’nin en modern ve en güzel spor tesisleri yapıldı. Bizde Büyükşehir Belediye Başkanımız Mehmet Sekmen’in destekleri ile bu güzel tesislerde düzenlenen spor organizasyonlarına ev sahipliği yapıyoruz. İnanıyorum ki, bu şehir 2026 kış olimpiyatlarına da ev sahipliği yapacak” dedi.

İsrail mağlubiyeti tribünleri yıktı

Grup müsabakalarında Türkiye 18 Yaş Altı Milli Takımı, İsrail ile karşılaştı. İsrail mücadeleyi 2-0 kazandı.

Maç öncesinde ve karşılaşma boyunca Türkiye’yi destekleyen ve Ay-Yıldızlı bayrakları ile tribünlerde şov yapan Erzurumlu sporseverler 2-0’lık mağlubiyet sonrası adeta yıkıldı.

Maçta özellikle Türkiye bulduğu sayısız, fırsattan yararlanamadı. Pakı bir türlü kaleye göndermeyi başaramayan Türk Buz Hokeyciler başta federasyon yöneticileri olmak üzere sporseverlere saç baş yoldurttu.

Türkiye U18 Yaş Buz Hokeyi Milli Takımında Baş Antrenör Keith McAdams, Antrenörler Yakup Arslan, Jukka Kuusivuori, Doğa Selçuk, Cengiz Akyıldız ve Yeliz Yüksel görev yapıyor.

İlk gün maçlarında Meksika, Bulgaristan'ı 4-2, Belçika da Tayvan'ın 19-1 mağlup etti.

Vali Azizoğlu’ndan Minik Ravza’ya yakın ilgi

U18 Yaş Altı Dünya Buz Hokeyi Şampiyonası’nın açılış törenlerine aynı zamanda Türkiye Buz Hokeyi Federasyonu Yönetim Kurulu üyesi olan Erzurum Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Selami Keskin’in minik kızları Ecrin ile Ravza damga vurdu. Keskin’in Büyük kızı Ecrin, Vali Seyfettin Azizoğlu’nun eline öperek, anlına koyarken, Vali Azizoğlu da Keskin’in küçük kızı Ravza’nın elini öperek alına koydu. Vali Azizoğlu, küçük Ravza ile yakından ilgilendi.

Bu arada U18 Yaş Altı Dünya Buz Hokeyi Şampiyonası’nın açılış törenlerine Büyükşehir Belediye Başkan Vekili ve BB Erzurumspor Başkanı Mevlüt Doğan, Uluslararası Buz Hokeyi Federasyonu (IIHF) Yönetim Kurulu Üyesi Petr Briza, Buz Hokeyi Federasyonu Başkanı Halit Albayrak, yönetim kurulu üyeleri, Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fuat Taşkesenligil, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Cemil İlbaş, Kültür ve Turizm İl Müdürü Cemal Almaz, GHSİM Şube ve İlçe Müdürleri ile çok sayıda davetli katıldı.