Erzurum Bike Spor Kulübü’nün bisikletçilerinin başarısı sporseverleri gururlandırdı. Sefa Temel ve Abdurrahim İnan, Balkanlarda tarih yazarak Avrupa Şampiyonası’na katılma hakkı elde etti.

ERZURUM/GHSİM

Erzurumlu bisikletçiler Balkan Şampiyonası’nda tarih yazdı. Sefa Temel ile Abdurrahim İnan Balkanlarda göğsümüzü kabartarak, Avrupa Şampiyonası bileti aldı.  Türkiye adına Balkan şampiyonası katılan beş sporcudan ikisinin Erzurum Bike Spor’un bisikletçileri olması şehir halkını gururlandırdı.

Midilli adasını fethettiler

Erzurum Bike Spor Kulübü Başkanı ve Bisiklet İl Temsilcisi Mustafa Kocaman, Yunanistan’ın  Midilli adasında 3-5 Haziran 2018 tarihlerinde yapılan Avrupa şampiyonası ve Balkan Şampiyonası seçme  Dağ Bisikleti yarışlarında ülkemizi Gençler Kategorisinde toplam 5 sporcu temsil ederken,  bu milli sporcuların ikisinin  Erzurum bisiklet kulübünün sporcuları olmasının mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Kocaman, “Balkan Dağ Bisikleti Şampiyonasında Sefa Temel dördüncü olarak  Avrupa Şampiyonasına ve Balkan Şampiyonasına katılmaya hak kazandı. Abdurrahim İnan ise 5. Olarak Avrupa Şampiyonasına gitme şansını yakaladı” dedi.

Erzurum bisikleti yükselişte

Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu öncülüğünde şehirde başlatılan bisiklet hamlesi kısa sürede meyvelerini verdi.  Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fuat Taşkesenligil, kentte bisikletin yükselişte olmasının gurur vesilesi olduğunu belirterek, “Son yıllarda sporcularımız göğsümüzü kabartan başarılara imza atıyorlar. İnanıyorum ki, Sefa Temel ve Abdurrahim İnan Avrupa şampiyonasında da kendilerinden beklediğimiz çıkışı yaparak derece elde edecekler. İl Temsilcimiz Mustafa Kocaman ve sporcularımızı tebrik ediyor, şimdiden Avrupa şampiyonası için başarılar diliyorum” dedi.