Bosna Hersek’te yapılan Büyükler ve Yıldızlar Balkan Güreş Şampiyonası’nda  Balkan şampiyonu olan Erzurum Büyükşehir Belediyesi Gençlik Spor güreşçisi Emre Çiftçi ile Yolspor’un pehlivanı Oktay Çiftçi, memleketleri Erzurum’da coşkulu bir şekilde karşılandı. Havalimanında davul zurna ve çiçeklerle karşılanan iki kuzen pehlivanın omzuna Türk Bayrakları asıldı.

Balkanlardaki başarıları ile göğsümüzü kabartan iki güreşçi aynı zamanda Yolspor antrenörü olan Emre’nin babası Oktay’ın da amcası Harun Çiftçi’yi gururlandırdı.

Balkan fatihlerine coşkulu karşılama

Erzurumlu iki yıldız güreşçinin  Milli takım forması altında Balkan Şampiyonluğu sevinci yaşaması, Erzurum ve iki güreşçinin ilçesi Pasinler’i gururlandırdı.

5 Eylül 2018 tarihinde Bosna Hersek’te yapılan  yıldızlar Balkan Güreş Şampiyonası’nda 74 Kiloda Mindere çıkan Erzurum Büyükşehir Belediyesi Gençlik Spor Kulübü sporcusu  Emre Çiftçi Balkan şampiyonu olurken,  80 Kiloda ülkemizi temsil eden Yolsporlu  Oktay Çıftçi  de Balkan şampiyonu olmayı  başarmıştı.

Erzurum Havalimanında davul zurna ve çiçeklerle karşılanan iki yıldız milli güreşçi, büyük bir gurur yaşadı.

İnşallah olimpiyat şampiyonu olursunuz

Erzurum havalimanında Şampiyon güreşçilere İl Temsilcisi Battal Alpkılıç,  Büyükşehir Belediyesi Gençlik Spor ve Yolsporlu yöneticiler ile birlikte çiçek veren Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Personel Şube Müdürü Letif Arslan, amca çocukları olan iki milli pehlivanı tebrik etti.

Karşılama töreninde konuşan Arslan, “Bu genç yaşta Balkan şampiyonu oldunuz, önünüzde uzun yıllar var. İnşallah Avrupa ve Dünya şampiyonu da olursunuz. İnşallah, bir gün olimpiyat şampiyonu olarak sizi bu havalimanında karşılarız. İl Temsilcimiz Battal Alpkılıç’ı özverisinden dolayı kutluyoruz. Büyükşehir Belediyesi Gençlik Spor’umuzun antrenörlerini ve Yolspor antrenörlerimizi tebrik ediyorum” dedi.

Erzurum Güreş İl Temsilcisi Battal Alpkılıç da havalimanında yaptığı açıklamada  “Hem Emre, hem de Oktay Balkan şampiyonu olarak göğümüzü kabarttı. İki sporcumuzu da yürekten kutluyor, bundan sonraki şampiyonalar öncesinde  başarılar diliyoruz” dedi.

Oktay Çiftçi ve Emre Çiftçi’yi karşılama törenine  Pasinler İlçe Spor Müdür vekili Yücel Aksakal, Eski Güreş İl Temsilcisi Fahrettin Ertürk, Avrupa Şampiyonu Murat Ertürk, Ahmet Ertürk, güreş antrenörleri İsmail Hakkı Özkan, Kasım Koran ve güreşçiler ile şampiyon güreşçilerin alileri ile yakınları katıldı.

Konvoyla şehir merkezine giren Milli pehlivanların evlerinin önünde de coşkulu tören düzenlendi.