Erzurum GSİM ile Buz Pateni Federasyonu’nun ortaklaşa düzenlediği Short Track  Nene Hatun  Kupası Yarışları sona erdi. Üç gün süren yarışlara rekor katılım oldu.  Buz Pateni Federasyonu Başkanı Gökhan Özdemir, üç gün boyunca  yarışları takip etti. Milli takımın Polonyalı Antrenörü Anna Lukanova da bir an olsun salondan ayrılmadı.

Hız tutkunları kozlarını  Nene Hatun Kupası Yarışları’nda paylaştı.

Erzurum  Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nün (GSİM)  ev sahipliğinde Türkiye Buz Pateni Federasyonu tarafından düzenlenen Short Track Nene Hatun Kupası Yarışları 2 Binlik Buz Pateni Salonu’nda yapıldı.

Rekor sayıda katılımın olduğu yarışlara, 150’e yakın sporcu katıldı. Minikler, Yıldılar , Gençler  ve Büyükler kategorilerinde yarışan sporcular, dereceye girebilmek için mücadele etti.

Üç gün süren Short Track Nene Hatun  Kupası yarışları bayrak yarışları ile sona erdi.

500, bin 500 ve 777 metre müsabakaları yapılırken,  minikler ise 333 ve 111 metrede yarıştı.

 Özdemir ve Taşkesenligil de izledi

Türkiye Buz Pateni Federasyonu Başkanı Gökhan Özdemir, federasyon başkanı seçildikten sonra Erzurum’da ilk kez bu önemli organizasyonda üç gün boyunca yarışları izledi. Özdemir ile birlikte GSİM Müdürü Fuat Taşkesenligil de yarışları izledi. Federasyon yönetim kurulu üyeleri ile çok sayıdaki spor sever de üç gün süren Nene Hatun Kupası’nda hız tutkunlarının gösterilerini büyük bir heyecan içerisinde izledi.

Diğer davetlilerin yanı sıra Palandöken İlçe Müdürü Köksal Kaçmaz ve Buz Pateni İl Temsilcisi Vedat Refayeli ile birlikte dereceye giren sporculara ödül veren Federasyon Başkanı Gökhan Özdemir ile GSİM Müdürü Fuat Taşkesenligil, dereceye giren sporcuları tebrik etti.

Üç gün süren yarışlarda bir çok hız tutkunu ilk kez altın madalya şansı yakalayan sporcular arasında yer aldı.

Dört ilden 150 katılım

Türkiye Buz Pateni Federasyonu Erzurum İl Temsilcisi Vedat Refayeli,  Erzurum, Ankara, Kocaeli ve Ardahan illerinden 150 sürat patencisinin Nene Hatun Kupası’nda yarıştığına işaret ederek, rekor katılımdan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Buz Pateni Erzurum İl Temsilcisi Refayeli, oldukça zevkli ve çekişmeli geçen müsabakalara halkında büyük ilgi göstermesinin sevindirici olduğunu belirterek, yakalanan bu havada Milli Takımın Başına getirilen Polonyalı antrenör Anna Lukanova’nın da önemli rol oynadığını söyledi.

Anna Lukanova tribünde

Federasyon Başkanı Gökhan Özdemir gibi  Short Track Türk Milli Takımı Baş Antrenörü Anna Lukanova  da yarışlar süresince tribünlerden sporcuların kıyasıya yarışını izledi.

Hız tutkunlarının mücadelesinden ve performansından memnun kalan Polonyalı antrenör, “Türk Milli Takımı çok optimist ve onlarla ilgili iyi görüşlerim var ve benim de atacağım birkaç adım var. Türkler çok yüksek kalitede kayan patencilere sahip. Bunun için de çok memnunum ve bu yapacağım işleri tetikliyor. Üç gün süren yarışlar sonucunda Türk sporcuların büyük aşama kat ettiklerini görmek beni mutlu etti“ dedi.

Polonyalı hız tutkunları büyüledi

Türkiye Short Track Milli Takımı ile birlikte Erzurum’da ortak kamp yapan Polonya Milli Takımının sekiz sporcusu Erzurum’da piste çıktı. 2 Binlik Buz Pateni Salonu’nda yarışan Polonyalı sporcular yoğun alkış aldı.

Üç gün süren yarışlarda madalya kazanan sporcular büyük bir sevinç yaşarken, genel klasmanda Erzurum birinci, Kocaeli ikinci, Ardahan ise üçüncü oldu.