(Erzurum-GSİM) Bir çok farkındalığa ve projelere imza atan Gençlik ve Spor Bakanlığı, bağımlılık konusunda da Türkiye çapında önemli bir çalışma başlattı.

İnsan odaklı hizmet veren Gençlik ve Spor Bakanlığı, bir ilke daha imza atarak,  bakanlığa bağlı 81 il müdürlüklerine canlı telekonferans bağlantısı ile bağımlılıkla mücadele eğitim konferansı organize etti.

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından 81 ilde Zinde Gençlik, Güçlü Türkiye İçin’ sloganı eşliğinde başarının önünde engeller konulu, Zararlı Alışkanlar İle Mücadele Farkındalık Eğitimi verildi. Tele konferans sistemi ile Türkiye’nin 81 il müdürlüğüne verilen Eğitim Seminerinde konuşan Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, gençlerin uyuşturucu tuzakçılarının eline düşmemesi için topyekun mücadele edilmesini istedi.

Bakan Kasapoğlu, bağımlılıkla mücadele konusunda herkese büyük görev ve sorumluluklar düştüğüne işaret ederek, “Bağımlılıkla hep birlikte mücadele edeceğiz. Gençlerimizin ve çocuklarımızın uyuşturucu tuzakçılarının eline düşmemesi için canla başla çalışacağız. İnsan odaklı çalışmalarımızla bağımlılığın üstesinden gelinmeli. Bu konuda bakanlığımıza bağlı kurumların çalışmaları bizim için çok önemli” dedi.

Murat Paydar ise slayt gösterileri eşliğinde bağımlılık konusunda 81 ilin müdürlüklerine eğitim verirken, hayatta her şeyin bağımlılık oluşturduğunu ifade etti.

Paydar, bağımlılıkla ilgili mücadele şekilleri hakkında da bilgiler verdi.

Tele Konferans yönetimi ile verilen Eğitim programına Erzurum GSİM Şube ve ilçe müdürleri ile Tesis Amirleri, ilgili birimlerin yetkilileri ile sportif eğitim uzmanları katıldı.