Erzurum sadece yaz futbol kampları ve buz ile kış sporlarında değil yüzmede de Yüksek İrtifa Kamp Merkezi oldu. 
Son yıllarda Türkiye Yüzme Milli Takımları kamp için Erzurum Olimpik Yüzme Havuzunu tercih ederken, Ukrayna Milli takımı da Yüzme Yüksek İrtifa Kampını Erzurum’da yapıyor.
Türkiye ve Ukrayna’nın dışında bir çok Avrupa ülkesi şimdiden kamp için sıraya girmiş durumda.
Milli takım kondisyon depoluyor
Türkiye Yüzme Milli Takımı, bugünlerde Erzurum’da yoğun tempoda lüksek irtifa kampı yapıyor.
İbrahim Aksoy, Orhan Mengi, Levent Camuşcuoğlu, Umut Özbek, Volkan Burak Tuncil, Eray Açıkgöz, Erkan Mutlu, Çiğil Güner, Yasin Atıl, Can Onsoy, Fatih Yıldırım, İrina Viochanin gibi antrenörlerin yanı sıra kondisyoner Seyihtan Arslan yönetiminde Erzurum’da haftanın yedi günü günde çift antrenman yapan milli yüzücüler güç ve kondisyon depoluyor. Teknik taktik antrenmanları ile de uluslararası yarışlara hazırlanan Milli yüzücüler Erzurum’da kamp yapmaktan oldukça memnun.
Yıldırım:Erzurum’dan memnunuz
Yüzme Milli Takım Antrenörlerinden Fatih Yıldırım, Erzurum’da kamp yapmaktan mutlu olduklarını belirterek, “Burası mükemmel bir yer. Havuz da her şey süper. Gençlik ve Spor İl Müdüründen tutunda, tesis müdürü Hikmet Palandöken ve mesai arkadaşları bize müthiş yardımcı oluyor. Kondisyon salonunun da hizmete girmesi ile burası dört dörtlük bir yüksek irtifa yüzme kamp merkezi oldu” dedi.
Aksoy: Yabancı ülkeler sıraya girdi
Milli Takım antrenörlüğünün yanı sıra Fenerbahçe’de de yüzme antrenörlüğü yapan İbrahim Aksoy ise Türkiye’nin çeşitli illerinden milli takımlara seçilen 60’ın üzerinde genç ve büyükler kategorisinde yarışacak olan yüzücülerin Erzurum’da yüksek irtifa kamp yaptığını söyledi.
Aksoy, “Milli takım olarak buradayız. Günde çift antrenman ile uluslararası yarışlara hazırlanıyoruz. Erzurum yükseklik kampı için ideal bir yer. Bizde bunun için buradayız. Azerbaycan, Slovenya, Hollanda, Belarus ve daha bir çok ülke burada kamp yapmak için sıraya girmiş durumda. Bizde kendilerine kamp için bu havuzun ve Erzurum’un mükemmel bir yükseklik kamp merkezi olduğunu söylüyoruz. Zaten Ukrayna da şu an bizimle birlikte yüzme havuzunda kamp yapıyor” dedi.
Zorlu yarışlara hazırlanıyor
Türkiye Yüzme Milli takımı, 60’ı aşkın sporcusuyla uluslararası yarışlar için Erzurum’da kampa girdi. 12 Ocak’ta başlayan kamp 3 Şubat’ta bitecek. Günde çift antrenmanla haftanın yedi günü çalışan Ay-yıldızlı yüzücülerimizin bir kısmı 8-10 Şubat 2019 tarihlerinde Edirne Cup’ta yarışırken, diğer yüzücülerimizde aynı tarihlerde Fransa’nın Nice kentinde Golden Tur’da  yüzme havuzunun kulvarlarına çıkacak. Milli Yüzücülerimiz 23-24 Şubat 2019 tarihlerinde ise Belçika’da Flanders Cup’ta yarışacaklar.
Ukrayna Milli takımı da Erzurum’da
Erzurum Yenişehir’deki GSİM’nin olimpik yüzme havuzu bugünlerde Türkiye Milli Takımının yanı sıra Ukrayna Milli takımını da ağırlıyor.
Her iki ülkenin antrenör ve sporcularının ‘Mükemmel’ diye tanımladığı yüzme havuzu haftanın yedi günü Türk ve Ukraynalı yüzücülerin antrenmanlarına ev sahipliği yapıyor. 
20 kişilik sporcu kafilesi ile Erzurum’da kamp yapan Ukraynalı yüzücüler de Erzurum’da yükseklik kampı yapmaktan oldukça memnun. 
Yüzme Havuzu Tesis Müdürü Hikmet Palandöken ve personel de Türk ve Ukraynalı yüzücülerin en iyi şekilde kamp yapması için adeta seferber olmuş durumda.