Erzurum’un Tekman İlçesine bağlı Çukuryayla Köyü’nden Elanur Çoban ve Selahattin Yüzen, Trabzon’da 6 bin metrede ilk dörtte yer alarak Yıldızlar Dünya Dağ Koşusu’na katılmaya hak kazandı.

GSİM/ERZURUM

Erzurum’un Tekman İlçesi çıkardığı atletlerle gururlanıyor. Erzurum’a 150 kilometre mesafede bulunan Tekman, Dünya Dağ Koşusu Şampiyonasına sporcu gönderme başarısı gösterdi.

19 Haziran 2019 tarihinde Trabzon’da yapılan Yıldızlar ve Gencler Türkiye Dağ  Koşusu Şampiyonası’nda yıldız erkeklerde Selahattin Yüzen Türkiye 3’üncü oldu. Yıldız kızlarda ise  Elanur Çoban Türkiye 4.cüsü olarak milli takıma seçildi.

YÜZEN VE ÇOBAN İTALYA’YA GİDECEK

Tekman Kaymakamı Kemal Karahan ve Belediye Başkanı Mustafa Ergin’in destekleri ile büyük başarıya imza atan Antrenör Musafa Esen’in öğrencileri Erzurum Gençlik Spor ve Tekman Belediyise’nin gururla temsil etmenin mutluluğunu yaşıyor.

Elanur Çoban ile Selahattin Yüzen, İtalya’da  yapılacak olan Yıldızlar Dünya Dağ Koşusu Şampiyonası’nda ülkemizi temsil edecekler. Antrenör Mustafa Esen, Tekman Kaymakamlığı ve Belediye Başkanlığının destekleriyle  Sporcularının başarılarından dolayı çok mutlu olduğunu belirterek, “Tekman Kaymakamı Kemal Karahan’a, Tekman Belediye Başkanı Mustafa Ergin ile Gençlik  ve Spor İl Müdrümüz Fuat Taşkesenligil’e,  İlçe Milli Eğitim Müdürü Suat Sefil ve Milli Takım Antrenörümüz Adem Belir’e bize verdikleri destekden dolayı teşekkür ederiz” dedi.

HEDEF DÜNYANIN ZİRVESİ

23 Ağustos’ta İtalya’da yapılacak olan Yıldızlar Dünya Dağ Koşusu Şampiyonası’nda ülkemizi temsil edecek olan Tekman’ın iki milli atleti, hedeflerinin dünyanın zirvesine çıkmak olduğunu söyledi.

Pusula objektiflerine poz veren iki milli sporcu, “Hedefimiz dünya dağ koşusunda altın madalya kazanarak Türkiye’ye dönmek” dedi.

Antrenör Mustafa Esen, üç yıldır dağ taş, yağmur-çamur, dere-tepe demeden çalışan atletlerinin milli takımı hak ettiğini belirterek, “Sporularıma güvenim tam, İnşallah bizleri mahcup etmeyecekler, şu an Elanur Çoban ve Selahattin Yüzen milli takıma girdi. İnşallah Merve Bingöl de milli takıma seçilecek” dedi.