Kick Boks Federasyonu’nun Erzurum’da düzenlediği Türkiye Kick Boks Şampiyonası ve Milli takım seçmeleri başladı. İlk gün büyükler kategorisinde müsabakalar yapıldı. Şampiyona’nın açılış törenleri ise oldukça renkli geçti. Protokole kick boks eldiveni hediye eden Federasyon Başkanı Salim Kayıcı, “Bir gün herkes kick boks yapacak dedik. Dadaşlar diyarının protokolü de bugün kick boks yapmış oldu” dedi.

G.S.İ.M - ERZURUM

Türkiye Kick Boks Şampiyonası  ve Dünya Şampiyonası heyecanı Erzurum’da başladı.

GSİM’nin Palandöken İlçesindeki 2 Binlik Buz Pateni Salonu’nda  81 ilinden 5 bini aşkın sporcu, hakem ve antrenörün  katılımı ile gerçekleşen şampiyona bir hafta sürecek. Nefes kesen müsabakaların sonucunda Milli Takım'a gidecek oyuncular belirlenecek.

Renkli açılış

2 Binlik Buz Pateni Salonu’nda dün başlayan şampiyonada öğleden sonra resmi açılış töreni yapıldı. Erzurum Valisi Okay Memiş, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Emniyet Müdürü Mehmet Aslan,  Gençlik ve Spor İl Müdürü Fuat Taşkesenlgil, Boks Federasyonu Başkanı Eyüp Gözgeç, Kick Boks Federasyonu Başkanı Salim Kayıcı ve çok sayıda davetlinin katılımı ile gerçekleşen açılış törenleri saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. İl Kültür ve Turizm Derneği’nin bar ekiplerinin gösterilerinin ardından açılış konuşmalarına geçildi.

Taşkesenligil’den başarı dileği

Şampiyona’nın açılış konuşmasını Erzurum Gençlik ve Spor İl Müdürü Fuat Taşkesenligil yaptı. Erzurum olarak Türkiye şampiyonası ve milli takım seçmelerine ev sahipliği yapmanın gururunu yaşadıklarını belirten Taşkesenligil, “Milli Mücadele’nin 100’üncü yılı kapsamında yapılan Kick Boks Türkiye Şampiyonası’nda sporcularımızın Avrupa ve Dünya Şampiyonaları’ndaki yolu bu noktandan geçiyor. Kendilerine Avrupa ve Dünya Şampiyonluğu yolunda başarılar diliyorum” dedi.

Spor en etkili tanıtımdır

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Kurtuluş Mücadelesini başlatan ve Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerinin atıldığı kentte Milli Mücadelenin 100’üncü yılında 100’lerce sporcuyu kick boks şampiyonasında ağırladıkları için mutlu olduklarını söyledi.

Sekmen, Medeniyetlerin beşiği Erzurum artık sporun da merkezidir.  Sporun merkezi Erzurum’a hoş geldiniz. Spor günümüzde evrensel bir değer ve herkesin ortak konuştuğu bir dildir. Marka değerlerinin yükselmesinde spor çok önemli bir gereçtir. Spor günümüzde en etkili tanıtımdır” diye konuştu.

Her türlü spor organizasyonunu yapıyoruz

Erzurum Valisi Okay Memiş ise yaptığı açıklamada Erzurum’un donanımlı spor tesisleri ile her türlü spor organizasyonunun başarı ile yaptığını, yapmaya da devam edeceğini söyledi.  Vali Memiş, “Bu güzel organizasyonda bir arada olmaktan ve ilimizde yüzlerce sporcuyu konuk etmekten son derece mutluyuz. Şampiyonada ter döken sporculara başarılar diliyorum” dedi.

Dadaşlar Diyarı bizi bağrına bastı

Türkiye Kick Boks Federasyonu Başkanı Salim Kayıcı, şampiyonaya ilişkin yaptığı açıklamada, “Bir hafta sürecek Türkiye Şampiyonası'nın sonucunda şeffaf bir Milli Takım seçmelerimiz olacak. Bu şampiyonaların en büyüğü 3 tane büyük şampiyonanın ardından en fazla puanı alan sporcularımız, gerek gençlerde gerekse büyüklerde milli formayı giyecektir. Erzurum’da son şampiyona yapılıyor. Bu şampiyonanın ardından Milli Takım belirlenecek. Ağustos ayında Milli Takım kampının ardından da Avrupa Şampiyonası, Büyükler Dünya Şampiyonası ve ikinci ayağı Türkiye’de yapılacak olan Dünya Şampiyonası'na katılacak sporcular burada belirlenecek” dedi.

İlk gün büyüklerde müsabakalar yapıldı

Spor kulüplerinden ferdi olarak Türkiye Kick Boks Şampiyonası'na katılım sağlayan yaklaşık 4 bin sporcu, minderde; Kick light contact, Light contact, Point fighting, ringde ise Full contact, K1 rules contact, Lowkick contact kategorilerinde ter dökecekler. Müsabakalar sonucu birinci olan sporcular, Türkiye’de yapılacak Dünya Şampiyonası'nda ve Macaristan’da gerçekleşecek olan Avrupa Şampiyonası'nda Türkiye’yi temsil edecek.

Sadece tatemilerden 2 bin 638 sporcunun başvuru yapmış olduğu şampiyonaya, ring ve ferdi sporcular da eklendiği taktirde Erzurum, sporcu akınına uğramış olacak. 5 bine aşkın sporsevere Kick Boks heyecanı yaşatacak şampiyonada Milli Takım'a seçilecek sporcular da büyük bir konsantrasyon ile maça çıkıyor. Türkiye'yi, uluslararası alanda temsil etmek için büyük bir özgüven ile hazırlanan sporcuların hedefi, dereceye girip Türk bayrağını göndere çektirmek.

94 hakem görev yapıyor

Türkiye Kick Boks Federasyonu Tatami Sporları Merkez Hakem Kurulu Başkanı Sami Türk ise, “Dereceye girerek buradan çıkan sporcular kasım ayında Maceristan’da düzenlenecek şampiyonalarda ülkemizi temsil edecek. 94 hakemin görev yaptığı müsabakaya gelebilmenin şartı; her bir sporcunun ilinde derece yapıp birinci olması. İlinde dereceye girebilmek için de gençler kategorisinde her sporcunun turuncu kemeri olmak zorunda. Sporcuların en az bir yıl boyunca çalışıyor olması gerekiyor. 3 büyük şampiyonamızda en yüksek puanı alan sporcu, en az üç maçta derece yapmak zorundadır. Derece yapan sporcu şampiyonaya katılmaya hakkı kazanır” şeklinde konuştu.