Erzurum Gençlik Spor Kulübü adına yarışan Tekmanlı atletler, başarısı ile göğsümüzü kabarttı. Tekmanlı genç kızlar  U18 yaş gurubunda olmasında rağmen, U20  yaş kategorisinde  yarışarak ilk üçte yer aldı.

(ERZURUM/GSİM)

Türkiye Atletizm Federasyonu tarafından Mersin’de düzenlenen Kulüpler arası Türkiye Kros Şampiyonası’nda Erzurum Gençlik Spor Kulübü Büyük bir başarıya imza attı. Nefes kesen yarışlarda U18 yaş kategorisinde olmasına rağmen  Erzurum adına U20’de yarışan Tekmanlı kadın atletler ilk üçte yer alarak göğsümüzü kabarttı.

Antrenörler Mustafa Esen ve Adem Belir yönetimindeki Erzurum Gençlik Spor Kulübü Kadın Atletizm Takımı, Fenerbahçe ve ENKA Spor’un adından üçüncü olarak bronz kupayı kazandı. Beşiktaş’ın 4. olduğu Kros Şampiyonası’nda Erzurum ekibi, 16 kulüp arasından kendisine ilk üçte yer bularak büyük bir başarıya imza attı.

Tilkidöğen : Gurur duyuyoruz

Erzurum Gençlik Spor Kulübü Başkanı Bülent Tilkidöğen, kendi kulüplerine adına yarışan ve Türkiye’nin en başarılı üç takımı arasına adını yazdıran atletler ile gurur duyduklarını söyledi.

Tilkidöğen, “Antrenörlerimiz Mustafa Esen ve Adem Belir yönetimindeki takımımız U18 yaş grubunda olmasına rağmen U20’de yarışarak bir çok dev takımı geride bırakmışlardır. Üçüncü olarak bronz kupayı ilimize getiren kadın atletizm takımımızı ve antrenörlerimizi kutluyorum. Bu başarı bizim için gurur vesilesidir” dedi.

Çintimar’dan kutlama selfiesi

Erzurum Gençlikspor Kulübü adına yarışan Tekmanlı kadın atletleri başarısından ötürü kutlayan Türkiye Atletizm Federasyonu’nun Erzurumlu olan başkanı Fatih Çintimar, Antrenör ve sporcularla selfie yaparak, Tekmanlı atletleri kutladı.

Destek başarıyı getirdi

Elanur Çoban, Merve Bingöl, Hülya İmen, Kübra İmen, Fatma Demir ve Zerda Aksu’dan olan Erzurum Gençlik Spor’un  Mersin’de kazandığı zaferin önemine değinen Antrenör Mustafa Esen, Kadınlarda yıllar sonra gelen başarının gururunu yaşadıklarını söyledi.

Başarının destekler sayesinde geldiğine işaret eden başarılı antrenör Mustafa Esen, “Mersin’de 11 Ocak 2020  düzenlenen Kulüpler arası kros müsabakalarında Tekman Belediyesi sponsorluğunda,  Erzurum Gençlik Spor adına koşan atletlerimiz yaş grupları henüz U18 olmasına rağmen U20 kadınlarda büyük başarı elde etti.  Sporcularımız takım halinde 3 olma başarısı gösterdi. Desteklerini bizlerden esirgemeyen Gençlik Spor il Müdürümüz  Fuat Taşkesenligil Tekman Belediye Başkanı Mustafa Ergin, Tekman Kaymakamı  Önder Çengel, Gençlik ve Spor İl  Müdürlüğü Spor Şube Müdürü Güngör Şenses, Erzurum Gençlik Spor Kulübü Başkanı Bülent Tilkidöğen, TOHM Müdürümüz Murat Tanas,  Tekman İlçe Milli Eğitim Müdürü Suat Sefil,  Erzurum Spor Lisesi Müdürümüz Sinan Topalı ile Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma  Vakfı müdürü Emin Karaya  teşekkür ediyoruz” dedi.