İl Spor Merkezleri rakamları açıklandı. geçen yıl 33 bin 400 kişiyle, bu yıl ise 47 bin kayıt ile Adana tarihinde ilk kez İl Spor Merkezleri’nde nüfus oranlamasına göre rekor kırarak üst üste 2 yıldır Türkiye birincisi olurken, ikinciliği 30 bin 657 sporcu ile Bursa, üçüncülüğü 25 bin 753 Erzurum, 24 bin 27 sporcu ile İstanbul dördüncü sırayı elde etti. İl Spor Merkezleri sıralamasında Erzurum’un ilk üçte yer alması büyük bir sevinç yaşattı. Yaz Spor Okulları döneminde yoğun bir sezon geçirdiklerinin altını çizen Erzurum GHSİM İl Müdürü Vekili Memduh Ceyhan,  İl Spor Merkezleri’nde başarılı olan öğrencileri spor kulüplerine ve milli takımlara kazandırmak için yoğun bir çaba gösterdiklerini söyledi. Ceyhan, “ Çocuklarını İl Spor Merkezleri’ne getiren velilere, emeği geçen tesis çalışanları, antrenör ve diğer görevlilere teşekkür ederim. Hedefimiz,  kış turizm ve yüksek irtifa kamp merkezi olmanın yanında Erzurum’u  spor merkezi yapmaktır” dedi. Ceyhan, İl Spor Merkezleri’nde hemen hemen bütün spor branşlarına olduğunu belirtti.
Spor öz güven kazandırır
Kurum olarak obeziteye savaş açtıklarının altını çizen Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Vekili Memduh Ceyhan, Sporun mutluluk hormonu salgıladığını, spor yapan öğrencilerin sağlıklı oldukları gibi derslerinde daha başarılı olduklarını söyledi. Ceyhan, 
“Öncelikle sporun dersleri engellediği sözüne katılmıyorum. Spor yapan öğrenciler öz güven kazanırlar. Yeni arkadaş ve dostluklar edinirler, sağlıklı bireyler oldukları gibi kazanmayı, yenilmeyi öğrenirler. Spor sayesinde stres ve gerginliklerini atarlar. Anayasanın 58. ve 59.maddelerinde ‘Devlet yeni spor tesisleri açar. Antrenör bulundurur ve vatandaşına spor yaptırır’ buradan yola çıkarak her yıl özellikle okullar tatile girince il spor okulları açarız. Bu sezon kentimizde ve ilçelerimizde İl Spor Merkezleri’nin yanı sıra, izcilik, kamu kuruluşları, özel Beden Eğitimi, Üniversite ve yaşam boyu spor olmak üzere 28 branşta 6-16 yaş grubu 25  binin üzerinde öğrencinin sporla tanışmasını sağladık. İl spor merkezlerinde en fazla ilgi sporların anası sayılan atletizme oldu. 200 kadar kadrolu, fahri ve gönüllü antrenörün görev yaptığı merkezlerde, öğrencilere spor yaptırmanın yanı sıra spor bilgisi ve kültürü aşıladık” dedi.
Sporla engelleri aştık
Sporda engelleri aştıklarının altını çizen Ceyhan, daha önce adeta çevreden gizlenen engellileri bularak onları spora kazandırdıklarını belirterek,  eve kapanan engellilerin spor yapması için Gençlik ve Spor Bakanlığının kendilerine gönderdiği engelli otobüsünü engellilerin imkanlarına sunduklarını ve spor tesislerinin kapılarını da engellilere açarak onların spor yapmalarını sağladıklarını söyledi.