Curling'te Dünya Curling Şampiyonası Erzurum’da Yapılacak. Müjdeyi eski Sağlık Bakanı ve Erzurum Milletvekili Recep Akdağ ile Curling Federasyonu Başkanı Kenan Şebin birlikte verdiler. 5-12 Aralık 2020’de gerçekleşecek olan şampiyonaya şu ana kadar 23 ülke başvurdu.

 

 (Erzurum/GSİM)

 Koronavirüs (Covid-19) tüm dünyada etkili olmaya devam ederken, sağlıkta en güvenilir ülkelerin başında gelen Türkiye, curling'te dev bir organizasyona ev sahipliği yapacak.

Dünya Curling Federasyonu, Pandemi ile mücadelede çok başarılı bir ülke olan Türkiye ve Erzurum’a Dünya Karışık Çiftler Curling Şampiyonasını verdi.

 Erzurum’da yapılacak olan Dünya Karışık Çiftler Curling şampiyonası öncesi tanıtım toplantısı yapılırken, dev organizasyonun müjdesini tüm spor kamuoyuna Eski Sağlık Bakanı ve Ak Parti Erzurum Milletvekili Prof. Dr. Recep Akdağ ile Türkiye Curling Federasyonu Başkanı Kenan Şebin birlikte verdi.

Şampiyonanın müjdesini Akdağ verdi

5-12 Aralık tarihinde Erzurum’da yapılacak olan Dünya Karışık Çiftler Curling Şampiyonasına 23 ülke ve çok sayıda sporcu katılacak. Erzurum Curling Salonunda gerçekleştirilen toplantıya Erzurum Valisi Okay Memiş, Erzurum Ak Parti Milletvekilleri Recep Akdağ, Selami Altınok, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Hasan Şahin, Ak Parti İl Başkanı Mehmet Emin Öz,  Gençlik Kolları Başkanı Erdoğan Dönmez, Gençlik ve Spor İl Müdürü Fuat Taşkesenligil, Türkiye Curling Federasyon Başkanı Kenan Şebin, Başkanvekili Ahmet Çelebi, yönetim kurulu üyeleri,  Yakutiye İlçe Müdürü Suat Yılmaz, GSİM Spor Şube Müdürü Güngör Şenses, Curling Milli takım antrenörleri  ve  milli curlingçiler katıldı.

Şampiyonanın müjdesini veren Eski Sağlık Bakanı ve Ak Parti Erzurum Milletvekili Prof. Dr. Recep Akdağ, “Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan yönetiminde Sağlıkta dev atılımlar yaptık. Pandemi sürecinde de Sağlık Bakanımız Fahrettin Koca’nın yaptığı çalışmaları takdirle takip ettik. Sağlık alanındaki başarımıza güvenin Dünya Curling Federasyonu da ülkemize ve ilimize böylesine önemli bir şampiyonayı verdi. Erzurum Curling'te zaten bir numara, dünyanın en güzde ülkeleri arasında yer alıyoruz. İnanıyorum ki, Curlingçilerimiz Avrupa ve Dünya şampiyonaları ile olimpiyatlarda zirvede yer alacaklar” dedi.

Sporda güvenilir sağlıkta güvenilir şehir Erzurum
Erzurum’un ilk defa Dünya Curling Şampiyonasına ev sahipliği yapacağını belirten Türkiye Curling Federasyonu Başkanı Kenan Şebin, “Pandemi sürecinden dolayı Curling aktivitelerine ara vermek zorunda kalmıştık. Sağlık bakanlığımızla yaptığımız görüşmelerden sonra bire bir mücadele dalında olmadığımızdan dolayı finalleri yapma kararı aldık. sporcularımızın ateşlerini ölçerek gerekli testleri yaptırdık. Salonumuzda ki her türlü dezenfektan önlemini aldık. Dünya şampiyonası da Aralık ayında Erzurum’da yapılacak. Erzurum ilk defa Dünya Curling Şampiyonasına ev sahipliği yapacak. Pandemi sürecinin yaşandığı bu dönemde Şampiyonaya 23 ülke katılacak. Burada takımımızla çok önemli müsabakalar yapıp olimpiyatlara gitmeyi hedefliyoruz. Hem ülkemizin hem de şehrimizin tanıtımını yapacağız. Sağlıkta güvenli ülke Türkiye, sporda güvenli şehir Erzurum sloganıyla yola çıktık. Bu sloganı 18 yıldır sağlığa yapılan yatırımlara borçluyuz. Önümüzde ki süreçte 40 ülkenin katılacağı bir şampiyonaya daha adayız” dedi.

Protokolün curling başarısı

Toplantı sonunda Erzurum Valisi Okay Memiş, Ak Parti Milletvekilleri Recep Akdağ ve Selami Altınok ile AK Parti İl Başkanı Mehmet Emin Öz Curling oynadı.

Protokol curling'te başarılı atışlar yaparken, Eski Sağlık Bakanı Recep Akdağ, “Var mı benden iyi atış yapan” diye sordu. Milletvekilleri ve Vali Memiş’in curling taşı ile yaptığı başarılı atışlar alkış aldı.  

Milli Takım antrenörleri Ahmet Çelik ile Sadık Topaloğlu, milletvekilleri ile Vali Okay Memiş’e iyi bir atış yapmanın püf noktalarını anlattı. Curling Federasyonu Yönetim Kurulu üyeleri Murat Akın, Erdal Karahan ile İl Temsilcisi Resul Çelebi de toplantıda hazır bulundu.