Erzurum Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde ilk kez gerçekleşen Uluslararası Erzurum Yarı Maratonu büyük ilgi gördü. Renkli görüntülerin yaşandığı yarışlarda bayanlarda ve erkeklerde şampiyonluk Etiyopya’nın oldu.

GHSİM/ERZURUM

Erzurum ilk kez Uluslararası Yarı Maraton düzenleme gururu yaşarken, organizasyonun başarıyla bitmesinin sevinci yaşandı. Bu yıl ilki düzenlenen ve Havuz Başı Atatürk  Anıtı önünde start alan  'Uluslararası Erzurum Yarı Maratonu' renkli görüntülere sahne oldu. 14 ülkeden 716 atletin katıldığı maratona Etiyopyalı ve Türk atletler damgasını vurdu. 716 kişi, koşu numaralarını aldıktan sonra başlangıç çizgisindeki yerlerine geçti.  Erzurum Valisi Dr.  Ahmet Altıparmak, yarış startını eski  milli futbolcu ve Avrupa Gol Kralı  Tanju Çolak ile birlikte vermesinin ardından 10 kilometre ile 21 kilometrelik yarış başladı.

Bir ilki yaşamanın gururu

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Eyüp Tavlaşoğlu, Genel Sekreter Ali Rıza Kiremitçi, Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar ile Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fuat Taşkesenligil, Erzurum Yarı Maratonuna ilginin yoğun olmasının gururunu yaşadıklarını belirterek, ilklere imza atan bir şehir olduklarını ifade ettiler.

Erzurum caddeleri atletlere kaldı

Yarı Maraton süresince şehrin birçok caddesi ve ana yolları araç trafiğine kapatıldı.  Cumhuriyet Caddesi'nden sonra Çifte Minareli Medrese önünden geçen atletler, kent içindeki  parkuru tamamlayarak başlangıç noktası olan Kent Meydanına geldi. Yurt dışından birçok atletin katıldığı etkinlikte cennetle müjdelenen ilk hayvanın ismi verilen kangal köpeği 'Kıtmir' ile birlikte katılan Ashab-ı Kehf kafilesi de ilginç kıyafetleri ile yer aldı. Kahramanmaraş'ın Afşin ilçesinden gelerek Ashab-ı Kehf'in tanıtımını yaptıklarını söyleyen Sıtkı Gönen, "65 kişilik bir ekibiz. Kahramanmaraş'ın eshab-ı kehf gönül elçileriyiz. Dünyanın ve Türkiye'nin neresinde olursa olsun uluslararası tüm organizasyonlara katılıyoruz. Hedefimiz eshab-ı kehfi tanıtmak. Bizimle birlikte bu maratonlara katılan kangal köpeğimiz ismi 'kıtmir'. Kıtmir Kur'an-ı Kerim'de cennetle ilk müjdelenen hayvandır" dedi.

Yarı maratonda şampiyonluk madalyaları Etiyopya’ya gitti

Yarışmanın 21 kilometrelik yarı maratonun erkekler kategorisinde, 1.06.23 saniye ile Etiyopyalı Yohannis Bekele Jida, kadınlarda ise 1.18.28'lik derece ile Etiyopya Denbeli Chefo Shuke birinci oldu. Yarışmanın 10 kilometre erkekler kategorisinde 31.01 ile Etiyopyalı Wendmagegn Seid Egiso birincilik kürsüsüne çıktı.  kadınlar kategorisinde 35.18 ile Sevilay Eytemis birinciliği kazandı.  Dereceye giren sporculara madalyaları verildi.

Bu yıl ilki düzenlenen Uluslararası Erzurum Yarı Maratonu’nu Erzurum Valisi Dr. Ahmet Altıparmak, Palandöken Kaymakamı Gürbüz Karakuş,  Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Eyüp Taşvlaşoğlu, Erzurum Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ali Rıza Kiremitçi,  Genel Sekreter Yardımcısı Zafer Aynalı, Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar, Buz Pateni Federasyonu Başkanı Dilek Okuyucu, GHSİM Müdürü Fuat Taşkesenligil, Büyükşehir Belediyesi Spor AŞ Genel Müdürü Ahmet Dal, Spor Müdürü Muzaffer Şahin ve diğer davetliler izledi.