Türkiye’nin Off Road’da tanınmış isimleri Erzurum’da düzenlenen tabyalar yürüyüşü kapsamında parkura çıkarak hünerlerini sergilemişti. Bayan ve erkek sürücüler nefes kesen gösterileri ile Dadaşlardan alkış almıştı.

GHSİM/ERZURUM

Erzurumlular önce Off-Road’u GHSİM Dağcılık ve Doğa Sporları Antrenörü ve aynı zamanda da ATAK başkanı olan Çetin Bayram’ın “Zafer ve İnanç Yolu” Projesi kapsamında tanıdı. KUDAKA ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nün desteklediği, Erzurum Valisi Dr. Ahmet Altıparkmak öncülüğünde yapılan  ‘Dört Çeker Tarihe Gider’ etkinliğinde tanıdı. Bu etkinlikte katılımcılar Vali Dr. Ahmet Altıparmak öncülüğünde şehirdeki tabyaları ve tarihi mekanları Off-Road sayesinde görerek tanıma şansını yakalamıştı.

Tabyalar yürüyüşünde Off  Road heyecanı yaşandı

Erzurumlular ilk geniş çaplı Off Road heyecanı ise Tabyalar Yürüyüşü kapsamında gerçekleşti. “Erzurum Ecdada Yürüyor” ismi altında 9 Kasım Tabyalar Platformu’nun organizasyonunda halk bu yıl 8 Kasım Pazar günü tabyalara yürürken, Erzurum’daki yürüyüşe katılan Off Roadçularda yürüyüşün ardından Olimpiyat Parkı’ndaki Off-Road parkurunda iki gün boyunca Erzurumluları Off-Road İle tanıştırırken, nefes kesen yarışlar gerçekleştirdiler.

Olimpiyat Parkı’nda Off Road Parkuru

Atak Arama ve Kurtarma Derneği Başkanı Çetin Bayram ile Erzurum Off Road Derneği Başkanı İbrahim Marancıgil’in omuz omuza vermesi ile birlikte Erzurum Büyükşehir Belediyesi Olimpiyat Parkı kampüsünde  Off-Road Parkuru hazırlandı. Bayram ve Marancıgil’in bu çalışması takdirle karşılandı. Erzurum Off Road Kulübü üyeleri
Onur Ayvalıoğlu, Yakup Diliyok, Hulusi Üç, Murat Turgut, Selçuk Altundal, Burak Yücesoy, Fırat kılıç,  Burak Aktı, Gökhan Sarı, Kürşat Ekinci ve Yunus Erçikli’de organizasyon için çalışarak emek harcayanlar arasında yer aldı. Isuzu Sönmezler Grup, Erşan Otomotüv Goodyear ve Ahmet Kırkıncıoğlu da Off Road yarışlarının ana sponsorları olarak destek verdi.

Şehitler anısına kupa kaldırdılar

Erzurum’da düzenlenen anlamlı Off Road etkinliğinde sürücüler ve copilotlar şehitler anısına madalya kazanıp, kupayı havaya kaldırmanın gururunu yaşadı. Çekişmeli geçen ve nefes kesen mücadelelere sahne olan Off Road yarışmalarında Bayanlarda birincilik İlknur Çırakoğlu, copilot Suna Balcı ikilisinin oldu. İkincilik kupası Şafak Seda Marancıgil, copilot İbrahim Marancıgil’in oldu. Esra Ayvalıoğlu, copilot Onur Ayvalıoğlu üçüncülüğü elde etti. Erkekler S-1 yarışlarında Tayyar Bakaç, copilot Ahmet Kırkıncıoğlu birincilik kupasını kazanırken, Tarık Yılmaz, copilot Fahri Altun ikinci oldu.  Üçüncülük kupasını ise Mehmet Okçu, copilot Atakan Keskin elde etti. S-2 yarışlarında Uğur Yılmaz, copilot Ekrem Turan birinci olurken, Barış Balcı, copilot Osman Çırakoğlu ikilisi ikinci, Cengiz Sarı, copilot Ramazan Sarı üçüncü oldu.  Genel Klasmanda Tarık Yılmaz, copilot Fahri Altun ikilisi şampiyon olurken, ikincilik kupası Mehmet Okçu, copilot Atakan Keskin ikilisine gitti. Uğur Yılmaz, copilot Ekrem Turan ikilisi ise üçüncülüğü elde etti.

Eksik lastikle gelen şampiyonluk

Erzurum’da düzenlen ve aradan bir hafta geçmesine rağmen yankıları tüm hızıyla süren Off Road yarışlarında ilginç anlarda yaşandı.b Bayanlarda en iyi görsel yarışı Şafak Seda Marancigil çıkartırken erkeklerde Tayyar Bakaç bir lastiğinin olmamasına rağmen yarışı devam ettirip, birinci olarak en iyi görsel yarışı çıkartma başarısı gösteren isimlerden biri oldu.  Erzurum Off Road Kulübü Başkanı İbrahim Marancıgil, Atak Arama ve Kurtarma Başakanı Çetin Bayram'ın organizasyon komitesi başkanlığında ortaklaşa yapmış oldukları temalı Off Road yarışlarına katılan herkese teşekkür ederken, ATAK Başkanı Çetin Bayram’ın bu organizasyonda çok önemli bir rol oynadığını beliterek, kendisine teşekkür etti. Dağcılık ve Doğa Sporları Antrenörü ATAK Başkanı Çetin Bayram da, bu tür organizasyonları başta Vali Dr. Ahmet Altıparmak olmak üzere Vali Yardımcısı Ayhan Terzi ve GHSİM Müdürü Fuat Taşkesenligil’in destekleri ile yaptıklarını ifade ederek, emeğe geçen herkese teşekkür etti.