Ünlü Spor Spikeri Ersin Düzen ile eski milli futbolcu Hakan Ünsal, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından düzenlenen ‘Tecrübe Konuşuyor’ projesi kapsamında Erzurum’da öğrencilerle buluştu. Öğrencilerin sorularını yanıtlayan Düzen ve Ünsal, önemli mesajlar verdi. Futbola solaçık olarak başladığını belirten Hakan Ünsal, “O kadar süratliydim ki, bana saha yetmiyordu. Fenerbahçe’den 6 gol yediğimizde soyunma odası ölüm sessizliğine büründü” dedi.

GHSİM/ERZURUM

Erzurum dün futbol dünyasının iki önemli ismini konuk etti.  Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın düzenlendiği gençlerden yoğun ilgi gören “Tecrübe Konuşuyor” projesi kapsamında Erzurum’a gelen TRT Spor Spikeri ve Spor Programı Stadyum’un sunucusu Ersin Düzen ile aynı programın futbol yorumcusu eski milli futbolcu Hakan Ünsal gençlerin sorularını yanıtladı. Erzurum Müftülüğü Konferans Salonu’nda düzenlenen söyleşinin moderatörlüğünü Ersin Düzen üstlendi. Hakan Ünsal ise konuşmacı olarak katıldı. Öğrencilerin sorularına yanıt veren Hakan Ünsal, Amatör futbolcu olarak başladığı futbolda, hem küme düşme üzüntüsü, hem de UEFA Kupası şampiyonluğu ve Süper Kupa kazanma sevinci yaşadığını söyledi. Ünsal, “Futbola solaçık olarak başladım, hatta öylesine süratliydim ki, saha bana yetmiyordu” dedi. Ünsal, Fenerbahçe’den alınan 6-0’lık mağlubiyet sorusuna, “Maç sonrası soyunma odası ölüm sessizliğine büründü. Ertesi gün utancımızdan ve üzüntümüzden sokağa çıkamadık. Şimdi durum değişik, sonuç ne olursa olsun, futbolcular çok fazla takmıyor” dedi.

Erzurum Süper Ligi hak ediyor

Erzurum’da sporcuların ve öğrencilerin sorularını yanıtlayan Ersin Düzen ve Hakan Ünsal, şehrin futbola olan ilgisi nedeniyle süper ligi hak eden bir kent olduğunu söyledi. İkili, “BB Erzurumspor, yıllar sonra 2. Lige çıktı. Kulüp Başkanı Ali Demirhan ve yönetimi başta olmak üzere teknik direktör Ahmet Yıldırım ve futbolcuları tebrik ediyoruz. Erzurum’un taraftar rekoru kırması da futbol adına çok büyük bir kazanç, Kazım Karabekir’de 30 bin taraftarın maç izlemesi inanın bizleri de çok heyecanlandırdı. Haberi duyunca mutlu olduk. Tabi Erzurum, çok zorlu yolları geçerek şampiyon oldu, tebrik ediyoruz ve bir an önce mevcut potansiyeli ve taraftar yapısı ile Dadaşları üst liglere bekliyoruz” dedi.

Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fuat Taşkesenligil ile ilçe müdürleri, şube müdürleri ve gençlik merkezlerinin müdürleri de programa katıldı. BB Erzurumspor Başkanı Ali Demirhan da, ‘Tecrübe Konuşuyor’ projesi kapsamındaki programa katılarak Ersin Düzen ve Hakan Ünsal ile yakından ilgilendi.