Yabancı öğrencilerle yemekte buluşan Erzurum Valisi Dr. Ahmet Altıparmak, Suriyeli Rami Sohta’nın Türkiye’de Uluslararası İlişkiler okuduğunu belirtmesi üzerine “İnşallah, bir gün Suriye’de siz söz sahibi olursunuz” dedi.

GHSİM/ERZURUM

Erzurum Valisi Dr. Ahmet Altıparmak, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından yürütülen ‘Damla Projesi’ kapsamında Erzurum’a gelen 13 ayrı ülkenin gençlerine altın öğütlerde bulundu. Suriyeli Rami Sohta’nın Türkiye’de Uluslararası İlişkiler okuduğunu belirtmesi üzerine “İnşallah, bir gün Suriye’de siz söz sahibi olursunuz” dedi.

Bir gönüllülük projesi olan ‘Damla Projesi’ kapsamında 13 ayrı ülkeden öğrenci Erzurum’un misafiri oldu. Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından yürütülen ve Erzurum GHSİM Gençlik Merkezleri Müdürlüklerinin ev sahipliğinde Şehrin tarihi, turistik ve spor tesislerini gezen yabancı öğrenciler öğle yemeğinde Vali Dr. Ahmet Altıparmak ile bir araya geldi. Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak, Vali Yardımcısı Ayhan Terzi, Emniyet Müdürü Kamil Karabörk, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fuat Taşkesenligil ile bakanlık yetkilileri ve Gençlik Merkezleri Müdürleri Zülküf Yılmaz ile Memet Gözütok da yemekte hazır bulundu.

İnşallan Suriye’de söz sahibi olursunuz

Atlama Kuleleri Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezi Yemek Hanesi’nde yabancı öğrenciler ile moralli bir öğle yemeğinde buluşan Erzurum Valisi Dr. Ahmet Altıparmak, Suriye’nin Bayırbucak Türkmenleri nüfusuna kayıtlı olan ve Türkiye’de Uluslararası İlişkiler Bölümü’nde eğitim gören Rami Sohta’yı tebrik ederek, “İnşallah, bir gün Suriye’nin yönetiminde söz sahibi olursunuz” dedi.

Suriyeli Türkmen öğrenci Rami Sohta, diplomat olmayı istediğini ifade etti.

Vali, Tunus ve Cezayir anılarını anlattı alkış aldı

Oldukça samimi bir ortamda gerçekleşen öğle yemeğinde Erzurum Valisi Dr. Ahmet Altıparmak, yabancı öğrencilerle tanışırken, Yemenli bir öğrenci Vali Altıparmak’a çiçek takdim etti.

Erzurum Valisi Dr. Ahmet Altıparmak, Tunus ve Cezayir ziyaretlerinde yaşadığı anıları anlatınca, yabancı öğrencilerin alkışları ile karşılandı. Altıparmak, “Biz sizin ülkelerinize gittiğimizde Türk olduğumuzu söyleyince, büyükleriniz hemen atalarımızdan bahsediyor. Bu da bizleri gururlandırıyor” dedi. Vali Altıparmak, yemekten sonra 13 ayrı ülkeden gelen ve Türkiye’de eğitim gören öğrencilere çeşitli hediyeler takdim ederek, onlarla hatıra fotoğrafı çektirdi. Öte yandan Vali Altıparmak, yabancı öğrencilere imza dağıtırken, kendileri ile öz çekim yaptı.