Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan, EYOF 2017 Komite direktörleri ile toplantı yaptı. Baykan, “Perde açıldığında her şey gözükecek. Biz medyanın eleştirilerini dikkate alırız” dedi.

GHSİM/ERZURUM

Avrupa Gençlik Olimpik Oyunları (EYOF) 2017, komite direktörleri toplantısı yapıldı. 
Palandöken’deki bir otelde yapılan EYOF 2017 komite direktörleri toplantısına Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan, Uluslararası Organizasyonlar Daire Başkanı Ozan Hayri Çetiner, Strateji Daire Başkanı Mete Erol, Tesisler Daire Başkanı Bayram Öcal, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fuat Taşkesenligil, 2017 EYOF Koordinatörü Orhan Atasoy, Kayak Federasyonu Başkanı Erol Yarar, Buz Pateni Federasyonu Başkanı Dilek Okuyucu, Curling Federasyonu Başkanı Kenan Şebin ve komite başkanları katıldı.
Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan, hazırlıkları tamamladıklarını belirterek, “EYOF 2017 planlananda iki yıl önce ülkemizde yapılacak. Bosna Hersek’in 2017’de yapmayacağını açıklaması üzerine 2019’da yapacağımız organizasyonu devraldık. 2011 Üniversiade için bir yandan tesisleşme yaparken diğer yandan da organizasyona hazırlanıyorduk. Bugün bizim tesis sıkıntımız yok EYOF için. Biz sadece organizasyona hazırlık yaptık tüm birimlerimizle hazırız” dedi.

Medyanın eleştirilerini önemsiyoruz

Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan, Erzurum medyasının EYOF’la ilgili olumlu ya da olumsuz eleştirilerini saygı ile karşıladıklarını belirterek, “Biz medyanın eleştirilerini önemsiyoruz. Şunu belirtmek istiyorum, EYOF başladığın perde açılacak ve herkes her şeyi görecek” dedi.

Baykan ayrıca, atlama kulelerinin rampalarının test yarışlarının ardından 29 Ekim’de tamamlanacağını söyledi. Toplantı sonrası heyet tesislerde inceleme yaptı.

Vali Azizoğlu’nu ziyaret etti

Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu, Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan ile Erzurum'un ev sahipliğinde düzenlenecek Avrupa Kış Oyunları Festivali (EYOWF) 2017 festivali için yapılan hazırlıkları değerlendirdi. 

Vali Azizoğlu, Tebrizkapı Çarşısı'nda düzenlenen basın toplantısında yaptığı açıklamada, Spor Genel Müdürü Baykan'ın EYOF hazırlıklarını yerinde görmek ve eksiklikleri tespit edip talimatlandırmak amacıyla kente geldiğini hatırlattı.

Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu, "Toplantıda, şu ana kadar yapılan çalışmalar, yapılacak işlerin yol haritası, bütçe işleri ve eksik kalan konular hakkında fikir alışverişi yapıldı. Sonuç olarak bu festivali hem Erzurum'a hem de ülkemize yaraşır bir şekilde yapacağız. Eksiğimiz ve aksaklıklar olmayacaktır. Çalışmalarımız ve toplantılarımız sık olarak yapılacaktır. Güzel bir festival süreci geçireceğimize inanıyorum. Burada gelen sporcuların konaklayacağı yerlerde ayarlandı. Organizasyonla ilgili bir sıkıntımız yok” dedi.

Başkan Sekmen’e nezaket ziyareti

Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen’i ziyaret etti. 

Genel Müdür Baykan, oyunların yapılacağı tesislerde hiçbir sorunun bulunmadığını söyledi. Başkan Mehmet Sekmen de, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Palandöken ve Konaklı Kayak Merkezleri Erzurum’un gözbebeğidir. Bizler şehrimiz ve kayak merkezlerimizin turizmde de cazibe merkezi olması noktasında elimizden gelenin en iyisini yapıyoruz. Olimpiyat kenti Erzurum, EYOWF 2017’den de yüzünün akıyla çıkarak, dünyadaki spor kamuoyuna bu büyük organizasyonda da kış sporlarında marka olduğunu bir kez daha gösterecektir” dedi.