15 Temmuz Demokrasi Şehitleri ve Amatör Spor Haftası etkinlikleri kapsamında Türkiye ve Hindistanlı short trackçılar, ikili müsabakalarda yarıştı. Hız tutkunlarının yarışı nefes kesti.

GHSİM/ERZURUM

15 Temmuz Demokrasi Şehitleri ve Amatör Spor Haftası nedeniyle Erzurum’da sürat pateni yarışları düzenlendi. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile Türkiye Buz Pateni Federasyonu İl Temsilciliği tarafından Palandöken İlçesi’ndeki 2 Binlik Buz Pateni Salonu’nda Türkiye ile Hindistan arasında ikili short track yarışları düzenlendi. 60’a yakın sporcu altı kategoride yarıştı. Erzurum GHSİM Spor Şube Müdürü Güngör Şenses, Palandöken İlçe Müdürü Köksal Kaçmaz, Buz Pateni Federasyonu Yönetim Kurulu üyeleri Zekeriya Deniz, Özcan Işık, Orhan Ardahanlı ve Buz Pateni İl Temsilcisi Vedat Refayeli’nin de izlediği yarışlarda iki takım sporcuları nefesleri kesti. Refayeli: Büyük tecrübe kazanıyoruz Hindistan Short Track Milli Takımının, 20 günü aşkın süredir Erzurum’da kamp yaptığını hatırlatarak, “Bizde Türk ve Erzurumlu short trackçıların tecrübe kazanması adına bu yarışları düzenledik. 15 Temmuz’daki hain darbe girişiminde şehit olan güvenlik güçlerimiz ve sivil vatandaşlarımızın anısına, aynı zamanda da Amatör Spor Haftası etkinlikleri adına bu yarışları organize etti. GHSİM İl Müdürlüğümüz ile organize ettiğimiz yarışlar, iki ülke sporcularının tecrübe kazanması adına önemli bir spor organizasyonu oldu. Yarışlar çok da güzel geçti. Dereceye giren sporculara madalya ve kupa verdik” diye konuştu.

Buz sporları için salonlara seyirci çekeceğiz Erzurum Buz Pateni İl Temsilcisi Vedat Refayeli, bugüne kadar short trackta ve buz pateninde çok güzel müsabakalar yaptıklarını belirterek, “Bugünde burada amatör spor haftası etkinlikleri kapsamında 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Short Track Müsabakaları düzenlendik, çok güzel yarışlar olmasına rağmen, sporseverlerden yeteri iliği göremedik, Buz Pateni İl Temsilciliği olarak, bundan sonra salonlara daha çok seyirci çekmek için gayret göstereceğiz” diye konuştu. Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Spor Şube Müdürü Güngör Şenses de, Amatör Spor Hafta nedeniyle gerçekleştirilen short track müsabakalarına katılan Türk ve Hindistanlı sporcuları ile antrenörleri tebrik etti. Şenses, “Bizlere çok güzel yarışlar izleten sporculara teşekkür ediyoruz” dedi. Yarışların ardından dereceğe giren sporculara GHSİM Müdürü Fuat Taşkesenligil, Buz Pateni Federasyonu Başkanı Dilek Okuyucu, Short Track Branş Sorumlusu Zekeriya Deniz ve İl Short Track İl Temsilcisi Vedat Refayeli tarafından ödülleri verildi.