2011 Dünya Üniversiteler Kış Spor Oyunları (UNIVERSIADE) kapsamında ilimize kazandırılan buz sporları tesisleri yerli ve yabancı milli takımların yüksek irtifa kamp merkezi oldu.

Erzurum Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nün Palandöken ilçesinde bulunan 2 Binlik Buz Pateni Salonu, Short Track (Sürat Pateni) milli takımlarının tercihi oldu. Türkiye, Almanya ve Kazakistan Short Track Milli Takımları Yüksek İrtifa Kampı için Erzurum’u tercih etti. Takımlar, hazırlıklarını 2 binlik buz pateni salonunda yapıyor.

Kazak sporculardan Çakmur’a ziyaret

Erzurum’da yoğun bir kamp dönemi geçiren Kazakistan Milli Takımı sporcuları, Antrenörler Petr Gamidov ve Wilma Boomstra Gençlik ve Spor İl Müdürü Levent Çakmur’u ziyaret etti.  Kazakistan Short Track Milli Takımı sporcuları Erzurum’da kamp yapmaktan duydukları memnuniyetlerini dile getirdiler. Antrenörler Petr Gamidov ve Wilma Boomstra Buz kalitesinden son derece memnun olduklarını belirttiler.

Erzurum GSİM EYS Antrenörlerinden Yulia Karadağ da ziyarette hazır bulundu. Gençlik ve Spor İl Müdürü Levent Çakmur, yüksek irtifa kampı için Erzurum’u tercih ettikleri için Kazakistan Short Track Milli takıma teşekkür etti.